בעקבות החלטת ביהמ”ש: מקסיקו הולכת על לגליזציה ‎

הצעת חוק חדשה ללגליזציה במקסיקו הוגשה השבוע בעקבות פסק דין היסטורי של בית המשפט העליון, שביטל את חוקי האיסור על קנאביס במדינה. ההצעה זוכה לתמיכה רחבה ואם תאושר תותר פתיחת חנויות קנאביס חוקיות, החזקת עד 30 גרם קנאביס וגידול של עד 20 צמחים.

הסנאטורית אולגה סאנצ’ז, לשעבר משפטנית בבית המשפט העליון של מקסיקו ומי שמיועדת להיכנס לתפקיד שרת הפנים, הגישה אתמול (ה’) הצעת חוק ללגליזציה מלאה של קנאביס במדינה.

הצעת החוק החדשה, שתביא אולי להסדרה מלאה של שוק קנאביס חוקי במקסיקו, מגיעה ימים בודדים לאחר שביהמ”ש העליון במדינה ביטל את חוקי האיסור על קנאביס.

השופטים קבעו בפסק הדין כי לאזרחים בגירים יש את הזכות הבסיסית להתפתחות עצמית – זכות המתירה להם להחליט באילו פעילויות יעסקו בזמנם הפנוי ללא התערבות המדינה. “השפעות השימוש בקנאביס אינן מצדיקות איסור מוחלט על צריכתו,” קבעו.

בעקבות ההחלטה בוטל למעשה לחלוטין האיסור על החזקה וגידול קנאביס לשימוש עצמי, אך השוק נשאר פרוץ ובלתי מפוקח.

לאור זאת החליטה הסנאטורית סאנצ’ז לקדם את הצעד המתבקש הבא: לגליזציה מלאה של קנאביס – כלומר הסדרה ופיקוח של השוק בדומה למה שנעשה ב-10 מדינות בארה”ב כמו גם בקנדה ובאורוגוואי.

על פי הצעת החוק החדשה יוסדר שוק הקנאביס בחוק כך שתתאפשר פתיחת חנויות חוקיות, אזרחים יורשו להחזיק עד 30 גרם קנאביס לשימוש עצמי, וכן לגדל עד 20 צמחי קנאביס בביתם כל עוד לא מפיקים מהם יותר מ-480 גרם בשנה.

את המהלך לקידום לגליזציה במקסיקו מבססת הסנאטורית על הטיעון נגד המלחמה בסמים, שגבתה בשנים האחרונות רבבות קורבנות אזרחיים במדינה. “אנחנו לא רוצים עוד מוות,” אמרה. “מהלך כזה יביא לשלום במדינתנו האהובה”.

הסיכוי לאישור הצעת החוק הוא דווקא גבוה למדי, זאת מאחר וסאנצ’ז היא חברת מפלגת MORENA המובילה את הקואליציה ומחזיקה ברוב גם בסנאט וגם בבית המחוקקים. לצד זאת גם מפלגות אחרות הביעו תמיכה במהלך.

מהלך דומה צפוי כאמור גם כאן בישראל. בימים אלו אוספים תומכי הלגליזציה את המימון הנדרש לעתירה היסטורית לבג”צ (פרטים כאן). התקווה היא שבדומה למה שנעשה במקסיקו (וב-9 מדינות בעולם בסה”כ) יחליט ביהמ”ש העליון בישראל כי הפללת צרכני קנאביס מנוגדת לחוקי היסוד.

בעתירה, מלבד ההיתר להחזיק ותגדל קנאביס לשימוש עצמי, ידרשו העותרים מבית המשפט גם להורות למדינה למצוא פתרון להסדרת השוק על מנת לא להשאירו בידי השוק השחור.

בית המשפט צפוי על פי הערכות לקבל את עמדת העותרים כי מדובר בחוק פסול שיש לבטלו, אך גם אם השופטים לא ינקטו במהלך אקטיבי שיורה למדינה להסדיר את השוק, בודאי פסיקה שכזו תוביל להצעת חוק ללגליזציה בישראל.

המשך קריאה
Back to top button
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר